Kosten hr-ketel

De kosten van een hr-ketel verschillen per CW klasse. Hier leest u de gemiddelde prijzen per klasse en de kosten voor het installeren van een nieuwe hr-ketel.

Wat kost een hr-ketel?

Gaat u een nieuwe hr-ketel aanschaffen, dan kunt u rekening houden met de onderstaande kosten voor de ketel en de installatie ervan.

Gemiddelde prijzen incl. btwRendement *
Hr-ketel€ 1.000 - € 2.600+100%
Montagekosten per klus€ 500 - € 900

Een goede cv-ketel kost gemiddeld tussen de € 1.000 en € 2.500, afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw huishouden. Een thermostaat is vaak bij de prijs inbegrepen. Is dit niet het geval, dan kunt u op ongeveer € 100 extra rekenen. Laat u uw nieuwe ketel installeren door een cv-installateur, reken dan op € 500 – € 900 voor de installatie.

Wat kost een hr-ketel

Een nieuwe hr-ketel is een grote investering. Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken voordat u met een cv-installateur in zee gaat. Door het vergelijken van offertes vindt u de specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding en bespaart u tot wel 40% op de kosten. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 cv-installateurs in uw regio. Binnen 2 dagen heeft u de offertes al in huis en kunt de prijzen naast elkaar leggen.

Hr-ketel kosten per cw-klasse

De kosten van een hr-ketel verschillen per Gaskeur CW klasse (Comfort Warm water). Dit prestatielabel geeft aan hoeveel warm water de verwarmingsketel per minuut kan leveren. Hoe hoger het labelnummer, hoe meer water er per minuut geleverd kan worden. Hieronder leest u de kosten van de 4 niveaus waaruit u kunt kiezen (excl. installatiekosten).

  • CW 3: € 1.000 tot € 1.200
  • CW 4: € 1.000 tot € 1.400
  • CW 5: € 1.200 tot € 1.800
  • CW 6: € 1.800 tot € 2.600

Totaalprijs

Naast de kosten voor de hr-ketel krijgt u ook te maken met bijvoorbeeld de voorrij- en installatiekosten van een installateur. Vaak is het voorrijden, de montage en het inregelen van de cv-ketel in de totaalprijs opgenomen.

Tip: vraag de installateur of het verwijderen en afvoeren van de oude cv-ketel bij de prijs inbegrepen is.

Hr-ketel kosten voor installatie

Het installeren van een hr-ketel kost gemiddeld € 500 tot € 900. Dit is ongeveer 40% van de totale kosten. Het toestel wordt dan op dezelfde plek gemonteerd als de oude cv-ketel. Als het om een andere plek gaat, dan kan de installateur extra kosten rekenen voor bijvoorbeeld het verleggen van leidingwerk. Verder kan de prijs hoger uitvallen als er een condensafvoer of nieuwe dakdoorvoer gemonteerd moet worden.

Onderhoudscontract afsluiten

Bij de aanschaf van een nieuwe hr-ketel kunt u direct een onderhoudscontract afsluiten. U bent dan verzekerd van tijdig onderhoud van uw cv-ketel. De kosten voor zo’n contract beginnen al bij € 5 per maand. Vanaf € 11 per maand zijn zelfs alle onderdelen inbegrepen die voor eventuele reparatie nodig zijn.

Hr-ketel kosten: Huren

Vindt u de hr-ketel kosten voor aanschaf te hoog? Dan kunt u er voor kiezen om een hr-ketel te huren. De hr-ketel kosten hiervan liggen tussen de € 25 en € 35 per maand. Het toestel is dan niet uw eigendom, maar u hoeft geen groot bedrag in 1 keer uit te geven.

Offertes naast elkaar leggen

Wilt u een nieuwe hr-ketel kopen, dan raden we u aan om een aantal offertes naast elkaar te leggen. De prijzen kunnen namelijk per installateur tot wel 40% verschillen. Het is daarom slim om de kosten te vergelijken en zo veel op uw hr-ketel te besparen.