Kosten combiketel

De kosten van een combiketel zijn verdeeld in de prijs van de cv-ketel en de installatiekosten. Lees hieronder wat de gemiddelde kosten van een nieuwe combiketel zijn.

Kosten combiketel

De prijs van een combiketel is afhankelijk van het soort cv-ketel waar u voor kiest. Hieronder leest u de gemiddelde prijzen, met apart de kosten voor het installeren van de combiketel.

SoortGemiddelde prijzen incl. btwRendement *
Vr combiketel€ 900 - € 1500+89%
Hr combiketel€ 1.000 - € 2.600+100%
HRe combiketel€ 10.000+100%
Installatiekosten per klus€ 500 - € 900

Wilt u weten wat de exacte kosten zijn voor een combiketel in uw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes aan door hierboven uw postcode in te vullen.

Combiketel kosten: plaatsing

De prijs om een cv-installatiebedrijf uw combiketel te laten installeren ligt tussen de € 500 en € 900. De installateur gaat er hierbij vanuit dat de combiketel op dezelfde plek komt als de oude cv-ketel. Gaat het om een andere plaats, dan kan hij extra kosten rekenen voor bijvoorbeeld het verleggen van leidingwerk. Als er een condensafvoer of nieuwe dakdoorvoer gemonteerd moet worden, dan kan de prijs hoger uitvallen.

Combiketel kosten radiator

Overzicht combiketel kosten

Een nieuwe combiketel kost dus gemiddeld € 2.300 inclusief montage. De kosten die in deze totaalprijs opgenomen zijn:

  • Voorrijkosten
  • Verwijderen en afvoeren van het oude toestel
  • Plaatsen nieuwe cv-ketel
  • Materiaal
  • Inregelen

Let op: als de cv-thermostaat niet bij de prijs inbegrepen is, dan kost dit gemiddeld € 100 extra.

Voordeel op onderhoudskosten

Het voordeel van een combiketel is dat uw verwarming en tapwater gecombineerd worden in 1 toestel. U hoeft dus maar 1 cv-ketel te kopen, i.p.v. kosten te maken voor een aparte boiler en geiser. Daarmee bespaart u op ruimte, maar ook op onderhoudskosten. Er is bijvoorbeeld maar 1 brander die onderhouden moet worden.

Daarnaast heeft u snel warm water. Het gecombineerde systeem zorgt ervoor dat het water direct opwarmt, waardoor u niet lang hoeft te wachten. Dit scheelt ook behoorlijk in de energiekosten. Het gecombineerde systeem is duurzamer dan de traditionele cv-ketels. Om zeker te zijn dat uw combiketel ook daadwerkelijk zuiniger is, is het altijd goed om te kijken of deze keurmerken heeft. Kwalitatieve combiketels beschikken over het CE-keurmerk en het OK CV keurmerk.

Besparen door hoog rendement

Wilt u met de nieuwe cv-ketel op uw stookkosten besparen? Een hr-ketel kopen is voor u dan de beste keuze. Een hoogrendement combiketel is vaak iets duurder dan een conventioneel toestel, maar zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat, zodat u minder kosten kwijt bent aan energie. Hierdoor bespaart u tot wel € 300 per jaar op uw energierekening. Door cv-ketels te vergelijken, kunt u kijken of een hr-ketel aansluit bij uw wensen.

Prijzen vergelijken

Een nieuwe cv-ketel installeren maar wel zo goedkoop mogelijk? Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Het verschil in prijzen kan oplopen tot wel 40%. Het is dus de moeite waard om de kosten te vergelijken en uw combiketel zo voordelig mogelijk aan te schaffen.