Kosten cv-ketel

Een lekker behaaglijk warm huis heeft u niet zomaar, de cv-ketel is de held die het mogelijk maakt dat u er nooit koud bij hoeft te zitten. Na 15 jaar is het wel tijd om de cv-ketel te vervangen. Benieuwd naar alle cv-ketel kosten die bij het vervangen komen kijken? Die vindt u hier.

Wat kost een cv-ketel?

Na 15 jaar is het tijd om de cv-ketel te vervangen. Misschien lijkt er momenteel nog niets mis te zijn met de cv installatie, maar vergeet niet dat een oude cv-ketel energie slurpt. De kans is dus groot dat u onnodig teveel aan energiekosten betaalt en met een nieuwe hr-ketel aanzienlijk op de kosten kunt besparen. Benieuwd naar de kosten voor een nieuwe cv-ketel en de installatie daarvan? In het onderstaande schema vindt u hoeveel een cv-ketel kost:

Gemiddelde prijzen incl. btwRendement *
Vr-ketel€ 900 - € 1.500+90%
Hr-ketel€ 1.000 - € 2.600+100%
HRe-ketel€ 11.000+100%
Montagekosten per klus€ 500 - € 900

* De hoeveelheid energie die door de cv-ketel wordt omgezet in nuttige warmte. Bij 100% gaat er dus geen warmte verloren.

Het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel is een grote investering. Houd rekening met cv-ketel kosten tussen de € 1.000 en € 2.500 voor een goede cv-ketel. Hier komen de installatiekosten nog bij. De cv-ketel kosten voor installatie zijn ongeveer 40% van de totale prijs. Het goede nieuws is dat als u uw oude cv-ketel, in de meeste gevallen de nu niet meer verkrijgbare conventionele ketel, gaat vervangen voor de zuinige hr-ketel, u flink bespaart op uw stookkosten. De besparing op uw energierekening kan oplopen tot wel € 300 per jaar. Hierdoor verdient u het bedrag voor het kopen van de hr-ketel vaak al binnen 6 jaar terug. Aangezien een cv-ketel tot ongeveer 15 jaar meegaat, zijn de overige jaren pure winst.

Wat kost een cv-ketel

Besparen op cv-ketel kosten

Als uw huidige cv-ketel aan vervanging toe is, dan kost iedere wintermaand dat u de klus uitstelt u rond de € 20 aan onnodige energiekosten. Zet daarom de volgende stap, vergelijk gratis verschillende betrouwbare cv-ketel aanbieders. U zit nergens aan vast want het aanvragen van offertes is hier volledig vrijblijvend. U heeft de kans om prijsinformatie van meerdere aanbieders in te zien voor de aanschaf van een nieuwe cv-ketel en de installatie van uw cv. Beslist u om de klus uit te besteden aan één van de bedrijven? Dan is de kans groot dat u door het vergelijken een installateur vindt die tot wel 40% goedkoper uw cv-ketel kan vervangen dan de duurste. Dit blijkt uit ervaring van mensen die u voorgingen. Gaat u ook zonder risico voor de besparing die kan oplopen tot wel honderden euro’s?

Cv-ketel kosten familie

Cv-ketel kosten per klasse

Of een goedkope cv-ketel volstaat voor uw woonsituatie of dat u naar de hogere prijsklasse dient te kijken, is voor het grootste gedeelte afhankelijk van het keurmerk Comfort Warm Water. Dit CW-label laat zien hoeveel warm water de cv-ketel per minuut kan leveren. Hoe hoger de klasse, hoe groter de capaciteit van uw verwarmingstoestel. Wat het voordeel is van CW 6? U staat nooit meer onder een koude douche als er beneden warm water voor de afwas wordt gepakt. Wacht u wel even tot het warme water voor de afwas is gepakt? Dan is een lagere CW-waarde mogelijk, waarbij de kosten van een cv-ketel lager zijn. Onderstaand ziet u een overzicht van de 4 niveaus waar u uit kunt kiezen:

Comfort WaardeLiter per minuutWarm water in keuken en douche of badRichtprijs cv-ketel
CW 311,5Niet tegelijk€ 900 - € 1.200
CW 414,3Beperkt tegelijk€ 1.000 - € 1.400
CW 516,2Beperkt tegelijk€ 1.200 - € 1.800
CW 623,5Tegelijk€ 1.600 - € 2.200

Cv-ketel kosten cw waarde

Cv-ketel installatie kosten

Het laten installeren van uw nieuwe cv-ketel kost gemiddeld € 600 tot € 1.000. Dit komt neer op ongeveer 40% van de totale cv-ketel kosten. Vaak zijn de voorrijkosten en de kosten voor het laten installeren van de cv-ketel bij de totale prijs inbegrepen. Het is verstandig om daar goed op te letten bij het bekijken van offertes. Bij de prijs voor het installeren van uw nieuwe cv-ketel wordt ervan uitgegaan dat het toestel op dezelfde plek gemonteerd wordt als de oude cv-ketel. Gaat het om een andere plek in huis, dan kan de installateur extra kosten rekenen voor bijvoorbeeld het verleggen van leidingwerk.

Tip: zorg dat u van tevoren goed met de cv-installateur afspreekt of er andere extra kostenposten zijn. Denk hierbij aan:

  • plaatsen van condensafvoer of monteren nieuwe dakdoorvoer
  • ketel en/of thermostaat inregelen
  • het afvoeren van uw vervangen cv-ketel

Wanneer u een vakspecialist inschakelt voor het laten installeren van je cv-ketel, weet u vrijwel zeker dat hij een kwalitatief goede cv-ketel installeert. Dit controleert u zelf ook nog eens door te kijken naar het OK CV keurmerk. De cv-ketels die hiermee gecertificeerd zijn, zijn veilig en duurzaam, waardoor u nog meer waar voor uw geld krijgt.

Hr-ketels verdienen zichzelf terug

Het rendement bepaalt ook hoe hoog uw cv-ketel kosten zullen zijn (zie de prijzentabel). Een cv-ketel met een hoger rendement is vaak duurder in de aanschafprijs, maar verdient zichzelf terug door het zuinige gebruik. Hr-ketels gaan steeds efficiënter om met warmte waardoor een besparing van 15% tot 20% op uw stookkosten al snel gerealiseerd is. Op jaarbasis kan dit oplopen tot een besparing van wel € 300. De meeste mensen kiezen ervoor om de huidige cv-ketel te vervangen voor de energiezuinige hr-ketel.

Zorgeloos genieten met een onderhoudscontract

Laat u een nieuwe cv-ketel ophangen, dan heeft u de mogelijkheid om ook meteen het toekomstige onderhoud te regelen. Door een onderhoudscontract met de installateur af te sluiten, bent u verzekerd van tijdige onderhoudsbeurten. U heeft een onderhoudscontract al vanaf € 5 per maand. Vanaf € 11 per maand heeft u ook alle onderdelen gedekt die voor eventuele reparaties nodig zijn. Zo geniet u zonder onverwachte kosten zorgeloos van uw nieuwe verwarmingstoestel.

Cv-ketel radiator

Cv-kosten: Huren

Een nieuwe cv-ketel kost behoorlijk wat. Het kan zijn dat u de aanschafprijs op dit moment te hoog vindt. Dan is het wellicht een interessante optie voor u om een cv-ketel te huren. De kosten van een cv-ketel huren liggen tussen de € 25 en € 35 per maand en dit is inclusief plaatsing van de cv-ketel, onderhoud en garantie. Zo geniet u van een energiezuinige nieuwe cv-ketel, maar hoeft u niet in één keer een groot bedrag uit te geven. Houd er wel rekening mee dat huren uiteindelijk duurder is dan het in één keer aanschaffen van een cv-ketel.

Tot 40% voordeel door offertes aan te vragen

Cv-installateurs hanteren verschillende tarieven voor het vervangen van een cv-ketel (nieuwe cv-ketel + installatie). Mensen die u zijn voorgegaan hebben aangegeven dat het prijsverschil oploopt tot wel 40%. U heeft er veel voordeel van om eerst offertes aan te vragen van verschillende bedrijven. Door slim te vergelijken bespaart u tot wel honderden euro’s op de totale kosten voor een nieuwe cv-ketel. Het aanvragen van offertes is bij ons gratis en volledig vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes van betrouwbare bedrijven in uw regio in huis. Zorg dat u straks met een gelukkig gevoel terugdenkt aan de cv-ketel klus waar ú in ieder geval niet onnodig een te hoge prijs voor heeft betaald.