Hr-ketel vervangen

Een hr-ketel vervangen levert u in veel gevallen voordeel op. Voorkom onderhoudskosten en profiteer van meer comfort door het vervangen van uw hr-ketel.

Hr-ketel prijzen

Gaat u uw huidige hr-ketel vervangen dan kunt u rekening houden met de gemiddelde kosten in het onderstaande schema:

Gemiddelde prijzen incl. btwRendement *
Hr-ketel€ 1.000 - € 2.600+100%
Montagekosten per klus€ 500 - € 900

Bij de montagekosten gaat de installateur ervan uit dat het nieuwe apparaat op dezelfde plek komt als de te vervangen cv-ketel. Gaat het om een andere plaats, dan kan hij extra kosten rekenen voor bijvoorbeeld het verleggen of aanleggen van leidingwerk. Vraag voor een exacte prijs in uw geval meerdere offertes aan door uw postcode hierboven in te vullen. U kunt door de prijzen te vergelijken tot wel 40% besparen.

Hr ketel vervangen

Een hr-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Daarna komt er een moment waarop de hr-ketel vervangen moet worden. Soms is het voordelig om dat al eerder te doen. De volgende redenen spelen daarin een rol:

  • onderhoudskosten voorkomen
  • meer comfort en capaciteit
  • besparen op stookkosten

Onderhoudskosten voorkomen

Door het vervangen van een hr-ketel kunt u hoge onderhoudskosten voorkomen. Bij een ouder exemplaar is het risico op kapotte onderdelen, en daarmee op een flinke kostenpost, hoger. Zo kan bijvoorbeeld de warmtewisselaar kapot zijn. Dit is een duur onderdeel. Door een nieuwe ketel aan te schaffen, voorkomt u deze rekeningen en hoeft u bovendien voorlopig niet naar het onderhoud om te kijken.

Meer comfort en capaciteit

Als u meer warm water wilt en/of op meerdere plekken tegelijk, dan kan het voordelig zijn om uw hr-ketel te laten vervangen. Let dan goed op de capaciteit en de CW klasse van het nieuwe toestel. Een verwarmingsketel met een hoog vermogen kan grotere hoeveelheden warm water per minuut leveren. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als uw badkamer verbouwd is er een bad geplaatst is. Het vermogen wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Voor een huis met 300 m3 inhoud is gemiddeld 24 kW nodig.

De CW klasse geeft aan op hoeveel plekken tegelijk de cv warm water kan leveren. Zo voorkomt u dat de douche koud wordt als er iemand warm water voor de afwas gebruikt en profiteert u van meer comfort. Veel mensen kiezen voor klasse 3 of hoger.

Besparen op stookkosten

Wilt u op uw stookkosten besparen, dan is het vervangen van de cv-ketel vaak een goede investering. Nieuwe hr-ketels zijn veel zuiniger en hebben een beter rendement. Hierdoor bespaart u gemiddeld € 150 per jaar op uw energierekening en verdient u de investering snel weer terug.

Cv onderhouden

Wilt u het vervangen van uw hr-ketel nog even uitstellen, zorg dan dat uw huidige toestel goed onderhouden wordt. Regelmatig onderhoud van uw cv zorgt ervoor dat het systeem niet vervuild raakt en verkleint de kans op storing aanzienlijk. Een regelmatige controle zorgt bovendien dat de levensduur verlengd wordt, waardoor u langer de tijd heeft om te sparen voor de aanschaf van een nieuw apparaat.

Vergelijk prijzen en offertes

Gaat u een hr-ketel kopen, dan adviseren we u om eerst goed te oriënteren. De prijzen kunnen namelijk tot wel 40% verschillen. Wilt u de beste prijs kunnen kiezen, vergelijk dan meerdere offertes met elkaar. Zo kunt u voordelig voor het vervangen van uw hr-ketel slagen.