Hr-ketel kopen

Gaat u uw huidige cv-ketel vervangen? Verdiep u dan eens in de mogelijkheden om een hr-ketel te kopen. Met dit type ketel kunt u namelijk flink op uw energierekening besparen. Benieuwd hoe u profiteert van de hoogste besparing? Dat leest u hier.

Nieuwe hr-ketel kopen

De hr-ketel is de meest verkochte ketel in Nederland. Dit is uiteraard niet voor niks. Ten opzichte van een oude cv-ketel, gaat u met een hr-ketel flink op de maandelijkse energielasten besparen en de hr-ketel is ook nog eens beter voor het milieu. Gaat u een hr-ketel kopen dan vraagt dit wel om een eenmalige investering, en die is als volgt:

Gemiddelde prijzen incl. btwRendement *
Hr-ketel€ 1.000 - € 2.600+100%
Montagekosten per klus€ 500 - € 900

* De hoeveelheid energie die door de hr-ketel wordt omgezet in nuttige warmte. Bij 100% gaat er dus geen warmte verloren.

Misschien moet u even slikken van het bedrag, het hr-ketel kopen is namelijk een flinke investering. Gelukkig kunnen we er wel een maar achter plaatsen, want door de besparing die een hr-ketel u gaat opleveren ten opzichte van een conventionele ketel verdient u de ketel terug. Deze besparing kan namelijk oplopen tot wel € 300 op jaarbasis.

Wilt u ook graag beknibbelen op uw cv-ketel klus zonder in kwaliteit te verliezen? Dat kan en u heeft groot gelijk. Vraag hier gratis vrijblijvende offertes op van 4 betrouwbare cv-installatiebedrijven bij u in de regio. Zo hoeft u maar 1x het formulier in te vullen voor meerdere prijsoffertes. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het aanvragen van offertes; het is voor u helemaal gratis, u zit nergens aan vast én u kunt tot wel 40% besparen op de gehele klus. Het prijsverschil tussen diverse aanbieders loopt namelijk hoog op, terwijl zij vaak dezelfde producten en diensten leveren. Het is dus zonde als u uzelf niet eerst inzicht in de prijzen geeft zodat u de beste keuze kunt maken.

Hr ketel comfort

Hr-ketel kopen

Weet u wat een hr-ketel onderscheidt van de traditionele ketels? Een hoog rendement ketel (hr-ketel) gaat bijzonder zuinig om met gas wat de besparing op de energierekening oplevert. Minimaal 100% van de energie in het gas wordt namelijk omgezet in bruikbare warmte. Bij een oudere cv-ketel is dit tot maar 80%, waardoor 20% aan energie onnodig verloren gaat. Gaat u een hr-ketel kopen dan, ziet u op het gaskeurlabel op de ketel of u te maken heeft met het type hr-100, hr-104 of hr-107. Hoe hoger het Gaskeur hr-107getal, hoe meer rendement u met de hr-ketel kunt realiseren. De meeste Nederlanders gaan dan ook voor de hoogst haalbare opbrengst en kopen een hr-107 ketel.

Keuzes die invloed hebben op de prijs

Er zijn nog 2 factoren die bepalend zijn voor hoeveel u gaat schrappen op uw maandelijkse energielasten: de CW-waarde en de capaciteit van de hr-ketel. Tevens bepalen deze 2 factoren of u in de hogere of lagere prijsklasse zit voor de aankoop van uw hr-ketel.

Hr-ketel kopen die past bij uw warmwatergebruik

Kijk als eerste naar uw warmwatergebruik in huis, hoeveel comfort wilt u? Wilt u nooit meer onder een koude douche komen te staan als uw partner beneden warm water pakt voor de afwas of wacht u wel een paar minuten totdat het water voor de vaat is gepakt? Het label Comfort Warm water (CW) helpt u de beste keuze te maken voor uw warmwatergebruik. Dit handige hulpmiddel vertelt u namelijk hoeveel warm water de hr-ketel per minuut kan verwerken en of u dus wel tegelijkertijd warm water voor de douche en de afwas kunt pakken (CW 6) of niet (CW 3 en CW 4). Hoe meer comfort de cv-ketel levert, hoe hoger de aanschafprijs.

CW-waardeWarm water in:Aanschafprijs (excl. installatie)
CW 3keuken of douche/bad (niet tegelijk)€ 1.000 - € 1.200
CW 4keuken of douche/bad (beperkt tegelijk)€ 1.000 - € 1.400
CW5keuken of douche/bad (beperkt tegelijk)€ 1.200 - € 1.800
CW 6keuken én douche/bad (tegelijk)€ 1.600 - € 2.200

douchen met een hr ketel

Hr-ketel kopen die past bij uw verwarmingsgebruik

Kijk vervolgens ook naar uw verwarmingsgebruik, hoe hoog heeft u de temperatuur van uw thermostaat gemiddeld staan? Dit is bepalend voor hoeveel capaciteit, uitgedrukt in kiloWatt (kW), uw hr-ketel nodig heeft zodat u er altijd warmpjes bij zit. Het advies is om te kiezen voor de capaciteit die precies aansluit bij uw verbruik. Pas dan maakt u optimaal gebruik van uw hr-ketel met een hoger rendement tot gevolg. Gaat u een hr-ketel kopen en laat u de ketel installeren, dan maakt de installateur de berekening voor u zodat u van het hoogste besparing gaat profiteren.

Tip: wilt u zelf een inschatting maken van uw verbruik in kW? Pas dan de volgende berekening toe: gewenste temperatuur in huis x de grootte van de woning in m3 x 3,86 = vermogen van de ketel in kW. Het advies is om de berekening per ruimte in huis te maken; in de woonkamer staat de temperatuur waarschijnlijk vaker op 20 graden dan in uw slaapkamer. Tel de uitkomsten bij elkaar op en u heeft een inschatting van het benodigde vermogen van uw hr-ketel.

Radiator hr ketel

Geiser en hr-ketel in één? Koop een hr combiketel

Is uw huidige cv-ketel én boiler of geiser aan vervanging toe, dan is het aan te raden om een hr combiketel te kopen. Waarom?

  • 1 systeem in plaats van 2 losse apparaten;
  • goedkoper omdat u maar 1 systeem hoeft te kopen;
  • verwarmt niet alleen het water voor de verwarming energiezuinig maar ook voor uw warmwaterkranen.

Benieuwd naar meer informatie? Dat leest u op de combiketel pagina.

HR-ketel kopen te duur? Huren kan ook

Vindt u een hr-ketel kopen te duur? Wellicht is het huren van een energiezuinige hr-ketel dan wel iets voor u. De huur van een hr-ketel bedraagt tussen de € 25 – € 35 per maand en hier is bij inbegrepen:

  • hr-ketel;
  • installatiekosten;
  • onderhoud;
  • garantie.

De huur loopt de gehele levensduur van de hr-ketel door en dat maakt dat huren uiteindelijk wel duurder is dan dat u de hr-ketel in één keer koopt. Een hr-ketel die 15 jaar meegaat kost u met huren uiteindelijk € 4.500 – € 6.300.

Heeft u de juiste afvoer voor een hr-ketel?

Misschien bent u zo enthousiast dat u direct een hr-ketel wilt kopen, er is alleen één ding wat de plannen kan dwarsbomen. Een hr-ketel heeft namelijk een afvoer nodig om het condenswater af te voeren. Bezit u over een oude woning, dan kan het zijn dat uw afvoer niet geschikt is. In dit geval kunt u er beter voor kiezen om een cv-ketel met verbeterd rendement (vr) te kopen. U bespaart dan minder energie maar de vr-ketel is wel goedkoper en er zijn geen aanpassingen in uw afvoer nodig. Raadpleeg bij twijfel altijd een installateur. Na een bezoekje bij u thuis, kan de installateur u precies vertellen wat voor u de voordeligste keuze is.

Tot wel € 500 besparen op de totale klus?

Besparen op de klus is het makkelijkste wat er is. Veel mensen zijn er alleen niet van op de hoogte, wat zonde is want dan bestaat de kans dat u tot wel 40% te veel betaalt voor de klus. Wilt u dit voorkomen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Wij bieden u hier de mogelijkheid om in één keer tot wel 4 offertes op te vragen van betrouwbare cv-installatiebedrijven in uw omgeving. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en ziet u hoe groot het prijsverschil is tussen diverse aanbieders. Zo kunt u zo goedkoop mogelijk uw hr-ketel kopen en de klus laten uitvoeren zonder in te leveren op de kwaliteit.

hr ketel offertes vergelijken