Cv-ketel onderhoud

Cv-ketel onderhoud verlengt de levensduur van uw ketel en zorgt er ook voor dat uw cv-ketel een zo hoog mogelijk rendement behaalt. Het is dus belangrijk om het onderhoud van uw cv-ketel regelmatig uit te laten voeren.

Cv-ketel onderhoud: De kosten

De kosten van cv-ketel onderhoud zijn onder andere afhankelijk van welke onderdelen u laat vervangen of repareren. Door een onderhouds- of servicecontract af te sluiten, bent u zeker van regelmatig cv-ketel onderhoud. Bekijk hieronder een handig overzicht met de gemiddelde prijzen.

Werkzaamheden
Gemiddelde prijs
(inclusief btw en arbeidskosten)
Eenmalig onderhoud
€ 60 - € 100
Onderhoudscontract€ 50 - € 100 per jaar
Servicecontract€ 70 - € 130 per jaar

Bent u benieuwd naar de kosten voor het cv-ketel onderhoud? Door verschillende offertes aan te vragen, heeft u de mogelijkheid om verschillende vakspecialisten met elkaar te vergelijken. Zo ziet u wat er allemaal in de totaalprijs inbegrepen is en kiest u het juiste bedrijf voor uw cv-ketel onderhoud. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van vakspecialisten bij u uit de buurt.

Cv-ketel onderhoud

Onderhoud van uw cv-ketel

Een cv-ketel laat u regelmatig onderhouden. Bij een oude “open” ketel is dat 1 keer per jaar, bij een nieuwer “gesloten” systeem is 1 keer per 2 jaar voldoende. Dit is vaak een voorwaarde voor de garantie op het toestel en voor uw brandverzekering. Regelmatig cv-ketel onderhoud geeft u de volgende voordelen:

  • Voorkomen van storingen
  • Zo hoog mogelijk rendement
  • Verhoging van de veiligheid
Voorkomen van storingen

U kunt onnodige schade aan uw cv-ketel voorkomen als u regelmatig cv-ketel onderhoud laat uitvoeren. Het systeem vervuilt bijvoorbeeld niet, waardoor de kans op storingen kleiner is. Daarnaast worden alle onderdelen gecontroleerd, waardoor ze minder snel kapot gaan. Het goed verzorgen van een cv-ketel zorgt er ook voor dat de verwachte levensduur wordt gehaald. Bij het berekenen hiervan gaat de leverancier er namelijk vanuit dat u regelmatig een onderhoudsbeurt laat uitvoeren.

Tip: U kunt een onderhoudscontract bij een installateur afsluiten. Zo heeft u geen omkijken naar tijdige controle. Vaak zijn calamiteiten ook bij het contract inbegrepen, waardoor u snel geholpen wordt als u ineens zonder warm water zit.

Zo hoog mogelijk rendement

Wilt u profiteren van het hoogst mogelijk rendement van uw centrale verwarming, dan is het onderhoud hiervan belangrijk. Een apparaat dat goed onderhouden wordt, is namelijk veel zuiniger. Zo leveren schone branders meer warmte dan vervuilde. Ook het opnieuw instellen van de thermostaat kan aanzienlijk schelen. U hoeft hierdoor minder te stoken en bespaart dus op uw energierekening.

Verhoging van de veiligheid

Het is belangrijk dat uw cv-ketel veilig functioneert. Een installateur controleert daarom op bijvoorbeeld de afvoer van de rook die bij het verbranden van gas vrijkomt. Zo voorkomt u dat er bijvoorbeeld koolmonoxide in uw huis belandt. Daarnaast controleert hij de watertemperatuur. Water moet minstens 60 graden zijn om te voorkomen dat legionellabacteriën een kans krijgen. Goed onderhoud is dus van groot belang voor uw veiligheid. 

Cv-ketel onderhoud vakspecialist

Cv-ketel onderhoud: Nieuwe cv-ketel

Als bij het onderhoud blijkt dat de reparatiekosten heel hoog zijn, dan is het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel soms een betere investering. Zo kan de warmtewisselaar bijvoorbeeld kapot zijn. Dit is een duur onderdeel. Door een nieuwe cv-ketel aan te schaffen, voorkomt u niet alleen deze reparatiekosten, maar profiteert u ook vaak van een beter rendement. Hierdoor kunt nog meer op uw stookkosten besparen en verdient u de investering snel weer terug.

Offertes vergelijken

De prijzen van cv-ketel specialisten lopen flink uiteen. Hierdoor loont het de moeite om gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen en de kosten van uw cv-ketel onderhoud bij verschillende vakspecialisten te vergelijken. Hiermee bespaart u tot wel 40% op de totale kosten. Na het vergelijken van de offertes en het kiezen van de cv-ketel specialist voor het onderhoud, geniet u weer een tijd lang van een goed functionerende cv-ketel.