Cv-ketel offerte

Gaat u met de eerste de beste specialist in zee, dan bent u in de meeste gevallen een dief van uw eigen portemonnee. Cv-ketel offertes vergelijken zorgt dat u de beste prijs te pakken krijgt. Hoe het werkt? Dat leest u hier.

Geld besparen is een eitje

Veel mensen kiezen voor het gemak om met de eerste de beste specialist in zee te gaan, zonde! Vraagt u namelijk gratis vrijblijvende offertes op van specialisten bij u in de regio dan levert dit u al snel een besparing op die kan oplopen tot wel € 500. Het verschil in prijzen tussen diverse cv-installatiebedrijven lopen namelijk flink uiteen, terwijl ze vaak praktisch hetzelfde aanbieden. Start daarom altijd uw prijzenzoektocht met het aanvragen van offertes van betrouwbare bedrijven. Al is het alleen maar om specifieke prijsinformatie voor uw situatie in te winnen, u zit tenslotte nergens aan vast en heeft dus niets te verliezen.

Hoe werkt het aanvragen van offertes?

U vult bovenaan de pagina uw postcode in en komt dan terecht in een scherm waar u 10 vragen te zien krijgt. De 10 vragen vormen tezamen de opdrachtbeschrijving. Het ingevulde formulier wordt vervolgens verzonden naar maximaal 4 betrouwbare cv-installatiebedrijven bij uw in de regio, die u binnen 2 werkdagen een op maat gemaakt aanbod doen. Zodra u de gratis cv-ketel offertes binnen heeft start het vergelijken. Maar wat moet er allemaal in de cv-ketel vervangen offerte zijn opgenomen?

Cv-ketel offerte

Onderdelen van een cv-ketel offerte

De prijs voor de totale klus is uiteraard het eerste waar uw oog op valt, maar kijk ook goed naar de opbouw van de prijzen. In een cv-ketel offerte zijn de volgende prijsonderdelen belangrijk:

  • prijs van de meest geschikte verwarmingsketel
  • materiaalkosten (denk aan: vulkraan, expansievat, gaskraan)
  • installatiekosten
  • kosten demonteren en afvoeren oude cv-ketel
  • voorrijkosten
  • btw (inclusief of exclusief)

Waar let u op tijdens het vergelijken?

Heeft u de offertes in handen om uw cv-ketel te laten vervangen, start dan met het vergelijken van de prijzen van de 4 cv-installatiebedrijven en kijk goed naar wat wel en niet inbegrepen is. Zo verschaft u zichzelf een betere onderhandelingspositie om voor de laagste prijs de beste installateur op uw klus te krijgen. Naast de kosten zijn er nog 3 andere punten waar u op kunt letten zodat u de beste voorwaarden creëert voor uw klus:

  • Brancheorganisatie: Uneto-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche. Het biedt u zekerheid als het cv-installateursbedrijf naar keuze hierbij is aangesloten. Denk aan: kwaliteit van het werk en garantie op de werkzaamheden. Daarnaast heeft Uneto-VNI een geschillencommissie. Heeft u een klacht over de aanleg, reparatie of het onderhoud van de cv-ketel en komt u er samen met de installateur niet uit? Dan kunt u het probleem voorleggen aan de geschillencommissie.
  • Onderhoud: Op de cv-ketel zelf zit een garantie van 2 jaar, controleer dit wel altijd op het offerteformulier. Wilt u na die 2 jaar een cv-installateursbedrijf het onderhoud van uw cv-ketel laten verzorgen dan bieden zij daar vaak servicecontracten voor aan. Kijk naar wat er wel en niet is inbegrepen op het gebied van service.
  • Uitvoerdatum: U heeft waarschijnlijk een aantal data in uw hoofd die voor u het beste uitkomen. Kijk daarom ook naar welke cv-installatiebedrijven er op uw data beschikbaar zijn.

Maak heldere afspraken

Heeft u na het vergelijken van de offertes het geschikte installateursbedrijf voor uw klus gevonden, zorg dan dat u heldere afspraken maakt met het bedrijf en laat alle afspraken ook vastleggen. Zo weet u welke prijs u kunt verwachten, de mate van service en komt u dus niet voor verrassingen te staan.

Bespaar op de klus; vergelijk offertes

Bent u benieuwd naar de prijzen voor specifiek uw cv-ketel vervangen klus, zorg dan dat u de gratis cv-ketel offertes in handen krijgt. Vraag hier geheel vrijblijvend offertes aan van 4 betrouwbare specialisten bij u in de omgeving. Mensen die u voorgingen bespaarde door het vergelijken van offertes voor het vervangen van de cv-ketel tot wel 40% op de klus. Die kans laat u toch niet schieten?