Goedkope cv-ketel

De ene na de andere stuntprijs vliegt u om de oren als u op internet op zoek gaat naar een goedkope cv-ketel. Toch zijn we huiverig, want kwaliteit is ook zeer belangrijk. Met dit artikel helpen we u op weg om de cv-ketel met de beste prijs-kwaliteitsverhouding te vinden.

Prijs voor een goedkope cv-ketel

Een cv-ketel is alles behalve goedkoop, maar een leven zonder kunnen we ons niet meer voorstellen. Het genieten in een warm huis en het nemen van een heerlijk hete douche is volledig onderdeel van ons dagelijks leven. Ondanks dat een cv-ketel niet goedkoop is, is het wel een investering voor de komende 15 jaar. Houd dit in uw achterhoofd bij het kopen van een cv-ketel. Wilt u een betrouwbare maar goedkope cv-ketel dan kunt u uitgaan van de gemiddelde prijs in het onderstaande schema:

Prijs (incl. btw, excl. installatie)
Goedkope cv-ketel€ 650 - € 900

Goedkope installatie

Laat uw cv-ketel installeren door een bedrijf met opgeleide cv-installateurs. Er zijn namelijk veel beunhazen op de markt omdat ‘installateur’ een vrij beroep (zonder diploma) is. Deze beunhazen doen de klus voor een spotprijs, wat natuurlijk niet direct voor problemen hoeft te zorgen maar het komt vaak genoeg voor dat er fouten worden gemaakt. Jaarlijks komen er rond de 10 mensen om door koolmonoxidevergiftiging en raken 100 mensen gewond. Zorg daarom dat u met een gecertificeerde installateur in zee gaat en dat kan ook zeker voor een voordelige prijs. Vraag hier gratis tot wel 4 offertes op van betrouwbare bedrijven in uw regio. Zo ziet u in één oogopslag het prijsverschil tussen meerdere aanbieders, wat kan oplopen tot wel 40%, en kiest u voor de beste prijs. De offertes zijn overigens volledig vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Goedkope cv-ketel installeren

Betrouwbare goedkope cv-ketel

Terug naar de cv-ketel zelf. Aangezien een cv-ketel een investering is voor de komende 15 jaar, is het aan te raden om ook voor een betrouwbare cv-ketel te kiezen. Alle bekende cv-ketel merken in Nederland bieden goedkope cv-ketels aan, dit maakt de keuze voor goedkoop en betrouwbaar een stuk makkelijker. Plus dat installateurs ook bekend zijn met het aansluiten en onderhouden van deze merken en u dus beter van dienst kunnen zijn. Controleer ook altijd of uw cv-ketel het CV OK keurmerk en het CE-keurmerk heeft, dan weet u zeker dat uw cv-ketel goed getest is. Gaat u goedkope cv-ketels vergelijken dan zijn dit de bekendste cv-ketel merken in Nederland:

Bekendste cv-ketel merken
AtagItho Daalderop
AwbNefit
BerettaRemeha
BoschVaillant
Ferroli Viessman
Intergas

Van invloed op de prijs: CW waarde

Kiest u voor een combiketel, dan heeft het CW-label van de ketel invloed op de hoogte van de aanschafprijs. Het CW-label kent 4 klassen die laten zien hoeveel warm water de cv-ketel per minuut kan leveren. Wat betekent dit in de praktijk? Wilt u een goedkope cv-ketel in de eerder genoemde prijsklasse, dan kiest u voor CW 3 of CW 4. U kunt dan niet gelijktijdig gebruik maken van meerdere warmwaterkranen; wilt u lekker warm douchen en uw partner wilt net water voor de afwas pakken, dan moet één van de twee even wachten. CW 4 is de meest gekozen klasse. Wilt u meer comfort en meerdere warmwaterkranen tegelijk gebruiken, laat dan een cv-ketel installeren met CW 6 wat de aanschafprijs wel doet stijgen.

CW-labelWarm water in keuken en douche of badPrijs (incl. btw, excl. installatie)
CW 3Niet tegelijk€ 650 - € 800
CW 4Beperkt tegelijk€ 700 - € 900
CW 5Beperkt tegelijk€ 800 - € 1.100
CW 6Tegelijk€ 1.500 - € 2.000

Goedkope cv-ketel keuken

Goedkope cv-ketel vs. besparen op de energierekening

Een goedkope cv-ketel blijkt op de lange termijn niet altijd het voordeligste te zijn. De populairste cv-ketel van dit moment is de efficiënte hr-ketel. De investering voor de hr-ketel ligt iets hoger dan die voor een normale vr-ketel, maar met de hr-ketel kunt u wel flink gaan besparen op uw energierekening. Hierdoor verdient u de ketel veel eerder terug, wat de hr-ketel uiteindelijk de voordeligste keuze maakt. De besparing op de energierekening, kan namelijk oplopen tot wel € 300 per jaar. Deze besparing is te danken aan dat de hr-ketel zeer zuinig met energie omgaat. De warmte die vrijkomt in de warmtedamp gebruikt de hr-ketel opnieuw voor het verwarmen van het water. Hierdoor heeft de hr-ketel een kwart minder gas nodig.

4 tips om het maximale rendement uit uw cv-installatie te halen

Een nieuwe cv-ketel levert u vaak automatisch een besparing op de energiekosten op, maar om het hoogste rendement te behalen is meer nodig. We geven u graag 4 tips om een zo hoog mogelijke besparing te realiseren met uw nieuwe ketel:

  1. Cv-ketel afstellen: zorg dat een installateur de cv-ketel volledig afstelt op uw verwarming en warmwatergebruik in huis. Dit doet een installateur niet standaard, vraag hier naar. Een goed afgestelde ketel zorgt namelijk voor de grootste besparing op de maandelijkse lasten. Betrek ook de radiatoren erbij, een grote radiator heeft namelijk meer warm water nodig dan een kleine.
  2. Laat uw cv-ketel onderhouden: het jaarlijks onderhouden van de cv-ketel zorgt ervoor dat uw ketel langer een hoog rendement blijft behouden en het is uiteraard ook niet verkeerd voor de veiligheid.
  3. Temperatuur cv-water verlagen: laat de temperatuur van het cv-water instellen op 60 graden. Bij een temperatuur tussen de 50 en 60 graden komt er meer condens vrij in de ketel wat gunstig is voor de hr-ketel die dan minder gas hoeft te verbruiken.
  4. Cv-ketel op een centrale plek: plaats de cv-ketel zo centraal mogelijk ten opzichte van alle radiatoren en warmwaterkranen in huis. Zo zorgt u ervoor dat het warme water een korte weg hoeft af te leggen via leidingen waardoor er minder warmte verloren gaat.

Cv-ketels vergelijken vakspecialist

Tot € 500 besparen op uw totale cv-ketel klus

U heeft nu wat handvatten voor uw zoektocht naar een goedkope cv-ketel, maar de grootste bespaartip blijft toch wel het vergelijken van meerdere offertes. Mensen die u voorgingen hebben ervaren dat de besparing op de totale cv-ketel klus kan oplopen tot wel 40% omdat ieder bedrijf andere prijzen hanteert. Vraag hier gratis, door het invullen van 1 formulier, maximaal 4 offertes op van betrouwbare bedrijven in uw buurt. U ontvangt binnen 2 werkdagen de volledig vrijblijvende offertes in huis. Weeg de prijzen die u eerder bent tegengekomen in uw zoektocht naar een goedkope cv-ketel af tegen de nieuwe prijsinformatie zodat u zeker bent van uw uiteindelijke beslissing. Op naar een goedkope, maar bovenal betrouwbare cv-ketel zodat u er weer jarenlang warmpjes bij zit.

Cv-ketel offertes aanvragen