Cv-ketels vergelijken

Cv-ketels vergelijken is een slimme manier om voordelig de beste verwarmingsketel voor uw woning te vinden. Prijzen, merken, capaciteit en gaskeur zijn allemaal punten die interessant zijn om de cv-ketel op te vergelijken. Benieuwd waar u precies op moet letten? Dat leest u hier.

Cv-ketel prijzen vergelijken

Het prijskaartje dat aan de cv-ketel vasthangt vindt iedere Nederlander een belangrijk punt op om verschillende cv-ketels te vergelijken en dat is volledig terecht! Uiteraard is kwaliteit net zo belangrijk maar een kwalitatief goede cv-ketel vinden in een lagere prijsklasse is zeker mogelijk. Omdat de prijzen belangrijk zijn, starten we met het kijken naar de gemiddelde prijzen van diverse soorten cv-ketels:

SoortGemiddelde prijzen incl. btwRendement *
Vr-ketel€ 900 - € 1.500+90%
Hr-ketel€ 1.000 - € 2.600+100%
HRe-ketel€ 10.000+100%
Installatiekosten per klus€ 500 - € 900

* De hoeveelheid energie die door de cv-ketel wordt omgezet in nuttige warmte. Bij 100% gaat er dus geen warmte verloren.

Let op: het lijkt nu of de vr-ketel het voordeligste is, maar dat is niet helemaal waar. Kijken we namelijk naar het rendement tussen de vr-ketel en de hr-ketel, dan behaalt de hr-ketel een veel hoger rendement. Dit betekent: besparen op uw energiekosten. Deze besparing kan oplopen tot wel € 300 per jaar. De hr-ketel vraagt in eerste instantie om een hogere investering maar is over de lange termijn gezien voordeliger. Door de besparing kunt u uw cv-ketel binnen 7 jaar terugverdienen en zijn de overige jaren pure winst.

Cv-ketels nog beter vergelijken

U bent nu in staat een schatting van de totale kosten (cv-ketel + installatie) te maken, maar u kunt ook vrijblijvend een specifiek kostenplaatje voor uw cv-ketel klus ontvangen zodat u zich nog beter kunt oriënteren. Vul het korte offerteformulier in en ontvang gratis tot wel 4 op maat gemaakte offertes van betrouwbare aanbieders bij u in de buurt. Deze service is volledig vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Op deze manier maakt u uw prijzen zoektocht compleet. Een leuke bijkomstigheid: mensen die u voorgingen met het vergelijken van cv-ketel offertes, hebben ervaren dat een besparing tot wel 40% op de totale klus mogelijk is. Er zit namelijk veel prijsverschil tussen verschillende cv-installatiebedrijven terwijl ze vrijwel hetzelfde product en dienst aanbieden.

Cv-ketels vergelijken: adviesgesprek

Het internet staat vol met informatie over cv-ketels en er zijn aardig wat punten waar u een cv-ketel op kunt vergelijken. U weet dat het goed inlezen belangrijk is maar denkt ondertussen waarschijnlijk ook aan al die tijd die wegtikt. Ga met een specialist in zee, dan heeft u al dat uitpluiswerk niet en weet u zeker dat u er de komende jaren weer heerlijk warm bij zit omdat u een cv-ketel heeft die volledig past bij uw warmteverbruik. De installateur komt bij uw thuis, bekijkt de mogelijkheden en komt met een advies op maat. Koopt u uw cv-ketel bij dit bedrijf en laat u de cv-ketel veilig installeren dan is het adviesgesprek in de meeste gevallen gratis. Kortom, het inschakelen van een vakman bespaart u veel tijd en als u de klus wilt uitbesteden kost het u niets extra.

Cvketels offertes vergelijken

 

Cv-ketel vergelijken, let op de volgende punten:

Wilt u graag zelf uw cv-ketel uitkiezen? U weet nu wat de prijzen zijn, daarnaast zijn de volgende 4 punten belangrijk om cv-ketels op te vergelijken:

  1. soort cv-ketel
  2. gaskeurlabel
  3. capaciteit
  4. merken

1. Soort cv-ketel

Uw zoektocht start met het bepalen van wat voor soort cv-ketel u wilt. Dit vormt u uitgangspositie voor de cv-ketel vergelijking. Stel uzelf hierbij de volgende 3 vragen:

  • Wil ik een solo cv-ketel of combiketel?
  • Wil ik een vr-ketel, hr-ketel of een hre-ketel?
  • Wil ik een open of gesloten ketel?

De meeste mensen kiezen voor een gesloten hr-combiketel. Wilt u weten of dit type cv-ketel ook voor u geschikt is? Meer informatie over de soorten vindt u op de cv installatie homepage.

2. Gaskeurlabel

Tijdens het vergelijken van verschillende cv-ketels komt u ongetwijfeld het gaskeurlabel tegen. Is uw nieuwe cv-ketel voorzien van het gaskeurlabel, dan voldoet de ketel aan de hoge Nederlandse eisen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en prestaties. Cv-ketels vergelijken gaskeurlabelHet gaskeurlabel is daarnaast een handig hulpmiddel om de cv-ketel te vinden die volledig aansluit bij uw wensen; denk aan besparen op de energierekening, tegelijk water pakken voor de afwas en de douche en wellicht heeft u een zonneboiler waar de cv-ketel geschikt voor moet zijn.

In de onderstaande tabel vindt u een omschrijving van de verschillende onderdelen van het gaskeurlabel zodat u weet waar u cv-ketels op kunt vergelijken:

GaskeurOmschrijving
HREr zijn 3 niveaus binnen het gaskeur HR: HR 100, HR 104 en HR 107. De cijfers geven het rendement van de hr-ketel in procenten aan. Hoe hoger het rendement, hoe milieuvriendelijker en energiezuiniger de hr-ketel is. U bespaart dus het meeste op de energierekening door te kiezen voor de hr-ketel met een rendement van 107% (HR 107).
HRwwBeschikt de cv-ketel over een HRww-label, dan weet u dat de ketel ook op een zeer zuinige en efficiënte manier warm water produceert.
CWU leest van het CW-label af hoeveel warm water uw cv-ketel per minuut kan verwerken, wat wil zeggen: of u de kraan in de keuken wel of niet tegelijk kunt gebruiken met de warmwaterkraan van de douche. Er zijn 6 niveaus, hoe hoger de klasse hoe hoger de prijs voor de cv-ketel. Waar de klasse voor staan:
CW 3: warm water in keuken of douche of bad (niet tegelijk)
CW 4: warm water in keuken of douche of bad (beperkt tegelijk)
CW 5: warm water in keuken of douche of bad (beperkt tegelijk)
CW 6: warm water in keuken én douche of bad (tegelijk)
Meer informatie over het CW-label vindt u in het artikel cv-ketel kopen.
SVDraagt de cv-ketel het SV-label dan heeft de ketel een speciale brander die ervoor zorgt dat de ketel een minimale uitstoot heeft van milieuonvriendelijke stoffen als koolmonoxide en stikstofoxide.
NZEen cv-ketel met het NZ-label is geschikt voor koppeling aan een zonneboiler. Is de temperatuur van het water in de zonneboiler niet hoog genoeg, dan springt een cv-ketel met het NZ-label bij.

3. Capaciteit

Een ander belangrijk punt bij het vergelijken van cv-ketels is de capaciteit van de cv-ketel. De capaciteit is volledig afhankelijk van:

  • uw woonsituatie: type woning, grootte van de woning, mate van isolatie
  • uw leefstijl: hoe warm dienen de verschillende ruimtes in huis te zijn

De capaciteit van een cv-ketel wordt uitgedrukt in kiloWatt (kW). Er is een formule om te berekenen hoeveel capaciteit uw cv-ketel nodig heeft: gewenste temperatuur x de grootte van de ruimte in m3 x 3,86 = benodigde capaciteit van uw cv-ketel. Stel uw heeft een huis van 400 m3 waar u in iedere ruimte een temperatuur wilt van 20 graden, dan is de berekening: 20 x 400 x 3,86 = 30,9 kW. Aangezien de temperatuur per ruimte in huis verschilt, is het aan te raden een berekening te maken per ruimte en de uitkomsten bij elkaar op te tellen. Heeft u een goed geïsoleerde woning? Dan mag u 15% van de uitkomst aftrekken. Weet u de capaciteit die uw cv-ketel nodig heeft dan streept u waarschijnlijk weer een aantal cv-ketels af en komt u weer een stapje dichter bij de effectievere opvolger van uw huidige cv-ketel.

Cv-ketels vergelijken

4. Cv-ketel merken vergelijken in Nederland

Tot slot kunt u kijken naar welk cv-ketel merk u het meest geschikt vindt. Ieder merk heeft namelijk kenmerkende eigenschappen, denk aan duurzaam, comfort of compact, die voor u doorslaggevend kunnen zijn. De onderstaande merken zijn de 12 populairste merken in Nederland. Het is sowieso aan te raden om voor een cv-ketel van één van deze merken te gaan, omdat zij al een bepaalde mate van kwaliteit waarborgen en de Nederlandse monteurs bekend zijn met deze merken. Ieder merk biedt ook goedkope cv-ketels aan.

MerkEigenschappen
Ataghoogrendement en energiezuinigheid
Awbenergiezuinigheid en duurzaam
Berettavoordelig en betrouwbaar
Boschgebruiksvriendelijk en compact
Ferroliduurzaam en energiezuinigheid
Intergashoogrendement en energiezuinigheid
Itho Daalderopeenvoud en gebruikersgemak
Nefitkwaliteit door ervaring en zuinig
Remehakwaliteit en betrouwbaarheid
Vaillantcomfort en kwaliteit
Viessmankwaliteit door ervaring en duurzaam

Prijsvoordeel? Vergelijk offertes

U weet nu waar u op dient te letten bij het kiezen van een geschikte cv-ketel. Waar we het nog niet over hebben gehad, is het vergelijken van cv-installatiebedrijven. Er zijn namelijk genoeg vakkundige bedrijven die de volledige klus voor u uit handen kunnen nemen, waardoor u weet dat u de juiste cv-ketel in handen heeft, deze veilig wordt geïnstalleerd en zo wordt ingesteld dat u het hoogste rendement uit de cv-ketel haalt. Cv-installatiebedrijven bieden in principe hetzelfde product en dezelfde installatie aan maar de prijzen die ze vragen lopen wel flink uiteen. Hierdoor betaalt u of onnodig teveel of u gaat flink besparen op de klus. Wilt u besparen op de klus? Vraag dan hier gratis en volledig vrijblijvend offertes op van 4 specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kan het vergelijken beginnen. Zorg ervoor dat u niet onnodig teveel betaalt, steek dat geld lekker in uw eigen zak.

Cvketel offertes