Cv-ketel vervangen

Het vervangen van uw cv-ketel levert u meerdere voordleen op. Is uw huidige cv-ketel 12 tot 15 jaar of zelfs nog ouder? Dan heeft u waarschijnlijk een te hoge energierekening. Een goede reden om voor een nieuwe cv-ketel te gaan, maar er zijn meer redenen. Benieuwd? Lees dan verder.

Prijzen cv-ketel vervangen

Heeft u besloten uw oude cv-ketel te vervangen voor een veel efficiëntere cv-ketel? In het onderstaande schema ziet u wat de kosten zijn voor de aanschaf en installatie van een cv-ketel, zodat u een inschatting van de totaalprijs voor de vervangingsklus kunt maken.

Gemiddelde prijzen incl. btwRendement *
Vr-ketel€ 900 - € 1.500+90%
Hr-ketel€ 1.000 - € 2.600+100%
HRe-ketel€ 11.000+100%
Montagekosten per klus€ 500 - € 900

* De hoeveelheid energie die door de cv-ketel wordt omgezet in nuttige warmte. Bij 100% gaat er dus geen warmte verloren.

Grote kans dat uw huidige cv-ketel niet in de tabel is opgenomen: de conventionele verwarmingsketel. Dit type cv-ketel is namelijk niet meer verkrijgbaar in Nederland. De conventionele ketel gaat niet efficiënt genoeg om met warmte. Het waren zeer innovatieve jaren op het gebied van cv-ketels, waardoor er nu de hr-ketel is die zelfs een rendement van meer dan 100% behaalt. Kortom, er gaat geen warmte onnodig verloren en hierdoor bespaart u op jaarbasis tot wel € 300 aan energiekosten. Dit maakt het vervangen van uw cv-ketel een investering die loont; de cv-ketel is in de meeste gevallen binnen 7 jaar terugverdiend en de overige jaren zijn winst voor u.

Bespaar tot 40% op de cv-ketel vervangen klus

Op zoek naar een cv-ketel vervangen offertes? Vaak genoeg vragen we de prijsbesparende offerte niet aan omdat:

  • we dan bij diverse aanbieders steeds weer opnieuw het formulier moeten invullen voor vergelijkingsmateriaal;
  • we bang zijn direct aan de klus vast te zitten.

Deze drempels nemen we voor u weg. Door hier offertes aan te vragen krijgt u in één klap 4 prijsopgaven in huis van betrouwbare installateurs bij u in de buurt. Deze service is gratis en volledig vrijblijvend. Het is zonde om het niet te doen, omdat mensen die u voorgingen hebben ervaren dat het prijsverschil tussen verschillende aanbieders kan oplopen tot 40%.

Cvketel vervangen offertes

Redenen voor vervanging

Veruit de meeste cv-ketels worden vervangen omdat ze simpelweg versleten zijn. De levensduur van een cv-ketel is gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het is ook mogelijk dat u eerder voor het vervangen van uw cv-ketel kiest, omdat dit bijvoorbeeld voordeliger uitpakt dan een reparatie. 3 goede redenen, naast slijtage, om de cv-ketel te vervangen zijn:

  1. besparen op de stookkosten
  2. optimaal rendement uit de cv-ketel halen
  3. de waarde van het huis verhogen

1. Besparen op de stookkosten

De kans is groot dat u nu 15% tot 20% teveel aan stookkosten betaalt, omdat uw huidige cv-ketel door ouderdom te veel gas verbruikt. In de wintermaanden loopt dit bedrag al snel op tot € 20 per maand. Door uw cv-ketel te vervangen gaat u flink op de stookkosten besparen. De hoogste besparing realiseert u door te kiezen voor een hr-ketel. De hr-ketel gaat veel efficiënter, en dus energiezuiniger, om met warmte waardoor een rendement van meer dan 100% mogelijk is. Zoals eerder aangegeven kan dit voor u een jaarlijkse besparing tot wel € 300 op uw energierekening opleveren. Heeft u een verwarmingsketel, jonger dan 12 jaar, die beschadigt is? Ook dan kan het dus de moeite waard zijn om een hr-ketel te kopen ter vervanging van uw defecte cv-ketel te.

2. Optimaal rendement uit de cv-ketel halen

Uw cv-ketel levert per minuut een bepaalde hoeveelheid warm water. Als deze hoeveelheid warm water evenveel is als dat u gemiddeld gebruikt, dan stookt u het zuinigst en haalt u dus het optimale rendement uit uw cv-ketel. In 15 jaar kan er veel veranderen in uw woonsituatie, bijvoorbeeld kinderen die uit huis gaan, waardoor het vermogen van uw cv-ketel te hoog of te laag is geworden. Een kleine verandering vangt u op door een installateur uw cv-ketel opnieuw te laten instellen. Voor grotere veranderingen in de vraag naar warm water, bijvoorbeeld de aanschaf van een bad of stortdouche in uw nieuwe badkamer, is uw cv-ketel vervangen vaak een meer voordelige optie.

cv-ketel vervangen energielabel3. De waarde van het huis verhogen

Verwacht u binnen enkele jaren te verhuizen, dan kan het een goede zet zijn om de cv-ketel te gaan vervangen. Een nieuwe ketel zorgt ervoor dat u omhoog klimt in het energielabel en bij de taxatie telt een optimaal werkende centrale verwarming mee als één van de voordelen van uw woning.

Tip: cv-ketel vervangen in de zomer

In de maanden juni, juli en augustus raakt u de thermostaat (hopelijk) niet aan, de zon is een heerlijk goedkope verwarming voor uw huis. Geen zorgen om de oude cv-ketel dus. Totdat de winter aanbreekt en het buiten kouder wordt, dan moet uw verwarming hard aan de bak. Dit is een bekend moment waarop veel oudere cv-ketels het begeven. Wees dit moment voor, bepaal in de zomer al of uw cv-ketel vervangen dit jaar nodig is. In de zomer heeft u immers het minste last van de verbouwing. Door uw cv-ketel op tijd te vervangen, weet u zeker dat u in de wintermaanden niet in de kou komt te zitten.

Cv-ketel vervangen huis

Tot 40% prijsvoordeel door offertes te vergelijken

Is het de hoogste tijd om uw cv-ketel te vervangen? Neem dan de volgende stap, zorg dat u een goed beeld krijgt van de totale cv-ketel kosten. Installateurs hanteren namelijk verschillende tarieven voor de klus, terwijl zij vrijwel hetzelfde werk leveren. Door slim prijzen te vergelijken kunt u tot wel 40% prijsvoordeel behalen. Vraag daarom eenvoudig en gratis in één keer 4 offertes aan. Wij hebben betrouwbare installateurs in uw regio al voor u bij elkaar gezocht en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Het aanvragen en ontvangen van cv-ketel vervangen offertes is helemaal gratis en volledig vrijblijvend. Zo bespaart u tijd, heeft u waardevolle prijsinformatie in handen én zorgt u ervoor dat u uiteindelijk niet teveel betaalt. Dat wordt straks opscheppen bij de buren.