Cv-ketel vervangen

De stelregel is dat een cv-ketel vervangen dient te worden na 12 tot 15 jaar. Behoort uw huidige cv-ketel tot deze groep of is uw ketel zelfs nog ouder? Dan heeft u waarschijnlijk een hoge energierekening. Een goede redenen om voor een nieuwe cv-ketel te gaan, maar er zijn meer redenen. Benieuwd? Lees dan verder.

Prijzen cv-ketel vervangen

Heeft u besloten dat uw oude cv-ketel plaats gaat maken voor een veel efficiëntere cv-ketel? In het onderstaande schema ziet u wat de kosten zijn voor de aanschaf en installatie van een cv-ketel, zodat u een inschatting van de totaalprijs voor de vervangingsklus kunt maken.

 Gemiddelde prijzen incl. btwRendement *
Vr-ketel€ 900 - € 1.500+90%
Hr-ketel€ 1.000 - € 2.600+100%
HRe-ketel€ 11.000+100%
Montagekosten per klus€ 500 - € 900

* De hoeveelheid energie die door de cv-ketel wordt omgezet in nuttige warmte. Bij 100% gaat er dus geen warmte verloren.

Grote kans dat uw huidige cv-ketel niet in de tabel is opgenomen: de conventionele verwarmingsketel. Dit type cv-ketel is namelijk niet meer verkrijgbaar in Nederland. De conventionele ketel gaat niet efficiënt genoeg om met warmte. Het waren zeer innovatieve jaren op het gebied van cv-ketels, waardoor er nu de hr-ketel is die zelfs een rendement van meer dan 100% behaalt. Kortom, er gaat geen warmte onnodig verloren en hierdoor bespaart u op jaarbasis tot wel € 300 aan energiekosten. Dit maakt het vervangen van uw cv-ketel een investering die loont; de cv-ketel is in de meeste gevallen binnen 7 jaar terugverdient en de overige jaren zijn winst voor u.

Bespaar tot 40% op de cv-ketel vervangen klus

Op zoek naar een cv-ketel vervangen offertes? Vaak genoeg vragen we de prijsbesparende offerte niet aan omdat:

  • we dan bij diverse aanbieders steeds weer opnieuw het formulier moeten invullen voor vergelijkingsmateriaal;
  • we bang zijn direct aan de klus vast te zitten.

Deze drempels nemen we voor u weg. Door hier offertes aan te vragen krijgt u in één klap 6 prijsopgaves in huis van betrouwbare installateurs bij u in de buurt. Deze service is gratis en volledig vrijblijvend. Het is zonde om het niet te doen, omdat mensen die u voorgingen hebben ervaren dat het prijsverschil tussen verschillende aanbieders kan oplopen tot 40%.

Cvketel vervangen offertes

Redenen voor vervanging

Veruit de meeste cv-ketels worden vervangen omdat ze simpelweg versleten zijn. Een verwarmingsketel is gemiddeld na 12 tot 15 jaar toe aan vervanging. Het is ook mogelijk dat u eerder voor het vervangen van uw cv-ketel kiest, omdat dit bijvoorbeeld voordeliger uitpakt dan een reparatie. 3 goede redenen, naast slijtage, om de cv-ketel te vervangen zijn:

  1. besparen op de stookkosten
  2. optimaal rendement uit de cv-ketel halen
  3. de waarde van het huis verhogen

1. Besparen op de stookkosten

De kans is groot dat u nu 15% tot 20% teveel aan stookkosten betaalt, omdat uw huidige cv-ketel door ouderdom teveel gas verbruikt. In de wintermaanden loopt dit bedrag al snel op tot € 20 per maand. Door uw cv-ketel te vervangen gaat u flink op de stookkosten besparen. De hoogste besparing realiseert u door te kiezen voor een hr-ketel. De hr-ketel gaat veel efficiënter, en dus energiezuiniger, om met warmte waardoor een rendement van meer dan 100% mogelijk is. Zoals eerder aangegeven kan dit voor u een jaarlijkse besparing tot wel € 300 op uw energierekening opleveren. Heeft u een verwarmingsketel, jonger dan 12 jaar, die beschadigt is? Ook dan kan het dus de moeite waard zijn om een hr-ketel te kopen ter vervanging van uw defecte cv-ketel te.

2. Optimaal rendement uit de cv-ketel halen

Uw cv-ketel levert per minuut een bepaalde hoeveelheid warm water. Als deze hoeveelheid warm water evenveel is als dat u gemiddeld gebruikt, dan stookt u het zuinigst en haalt u dus het optimale rendement uit uw cv-ketel. In 15 jaar kan er veel veranderen in uw woonsituatie, bijvoorbeeld kinderen die uit huis gaan, waardoor het vermogen van uw cv-ketel te hoog of te laag is geworden. Een kleine verandering vangt u op door een installateur uw cv-ketel opnieuw te laten instellen. Voor grotere veranderingen in de vraag naar warm water, bijvoorbeeld de aanschaf van een bad of stortdouche in uw nieuwe badkamer, is uw cv-ketel vervangen vaak een voordeligere optie.

Energielabel3. De waarde van het huis verhogen

Verwacht u binnen enkele jaren te verhuizen, dan kan het een goede zet zijn om de cv-ketel te gaan vervangen. Een nieuwe ketel zorgt ervoor dat u omhoog klimt in het energielabel en bij de taxatie telt een optimaal werkende centrale verwarming mee als één van de voordelen van uw woning.

Tip: cv-ketel vervangen in de zomer

In de maanden juni, juli en augustus raakt uw de thermostaat (hopelijk) niet aan, de zon is een heerlijk goedkope verwarming voor uw huis. Geen zorgen om de oude cv-ketel dus. Totdat de winter aanbreekt en het buiten kouder wordt, dan moet uw verwarming hard aan de bak. Dit is een bekend moment waarop veel oudere cv-ketels het begeven. Wees dit moment voor, bepaal in de zomer al of uw cv-ketel vervangen dit jaar nodig is. In de zomer heeft u immers het minste last van de verbouwing. Door uw cv-ketel op tijd te vervangen, weet u zeker dat u in de wintermaanden niet in de kou komt te zitten.

Cvketel vervangen huis

Tot 40% prijsvoordeel door offertes te vergelijken

Is het de hoogste tijd om uw cv-ketel te vervangen? Neem dan de volgende stap, zorg dat u een goed beeld krijgt van de totale cv-ketel kosten. Installateurs hanteren namelijk verschillende tarieven voor de klus, terwijl zij vrijwel hetzelfde werk leveren. Door slim prijzen te vergelijken kunt u tot wel 40% prijsvoordeel behalen. Vraag daarom eenvoudig en gratis in één keer 6 offertes aan. Wij hebben betrouwbare installateurs in uw regio al voor u bij elkaar gezocht en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Het aanvragen en ontvangen van cv-ketel vervangen offertes is helemaal gratis en volledig vrijblijvend. Zo bespaart u tijd, heeft u waardevolle prijsinformatie in handen én zorgt u ervoor dat u uiteindelijk niet teveel betaalt. Dat wordt straks opscheppen bij de buren.

Cv-ketel vervangen
4.6 (91.11%) 9 votes