Cv-ketel installeren

Een cv-ketel installeren vraagt om vakkennis en ervaring. Gelukkig zijn er genoeg gecertificeerde installateurs in Nederland om deze klus te klaren, zodat u er weer 15 jaar lang warm bij zit. Bent u benieuwd naar veiligheidsmaatregelen, wat de totale klus u gaat kosten en goede bespaartips? Lees dan vooral verder.

Kosten cv-ketel installeren

Het laten installeren van een cv-ketel is een behoorlijke klus. Het is een behoorlijke investering, terwijl u zeker niet zonder kan. Na 15 jaar is het toch echt tijd om in plaats van de oude energieslurpende cv-ketel een efficiënte cv-ketel te laten installeren. Een troost, u verdient een nieuwe cv-ketel terug doordat u gaat besparen op uw energiekosten. In onderstaand schema ziet u de gemiddelde kosten voor het laten installeren van een cv-ketel.

Gemiddelde prijs, incl. btw
Cv-ketel€ 900 - € 2.500
Montage€ 500 - € 900
Totaalbedrag voor de gehele klus€ 1.400 - € 3.400

We starten direct met de 1ste bespaartip: door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op de totale klus (cv-ketel en installatie). Mensen die u voorgingen hebben ervaren dat er veel prijsverschil is tussen diverse gecertificeerde aanbieders. Het gratis opvragen van offertes loont en doet u hier binnen 2 minuten. Zo heeft u zelf geen uitzoekwerk naar betrouwbare installateurs in uw regio en u hoeft maar één formulier in te vullen om tot wel 4 prijsoffertes te ontvangen. Deze gratis service is volledig vrijblijvend, de beste prijs boven water halen is dus heel eenvoudig en zonder risico’s.

cv-ketel installeren

Cv-ketel installeren: De stappen

Vakkennis en ervaring is wat u in huis haalt als u kiest om de cv-ketel te laten installeren door een gecertificeerde installateur. Dit geeft rust omdat u weet dat er oog is voor veiligheid, want een foutje is snel gemaakt. Wanneer een installateur uw cv-ketel komt plaatsen, neemt hij/zij de volgende taken voor u uit handen:

  • verwijderen oude ketel;
  • installeren nieuwe ketel;
  • vervangen van alle kranen onder de ketel en het expansievat;
  • inregelen en afstellen nieuwe ketel.

Hierbij de 2de bespaartip: het inregelen en afstellen van de nieuwe cv-ketel wordt wel eens overgeslagen terwijl een goed afgestelde cv-ketel een veel hoger rendement behaalt, wat voor u leidt tot een lagere energierekening. Vraag daarom altijd tijdens het laten installeren van uw cv-ketel aan de vakspecialist of hij/zij uw ketel wilt inregelen en afstellen.

Cvketel installeren advies

Cv-ketel installeren binnen één dag

Een cv-ketel installeren is in de meeste gevallen een eendagsklus. Dezelfde avond zit u er thuis weer lekker warm bij en geniet u weer van een hete douche. Moeten er meer klussen gebeuren die samenhangen met de cv-ketel installatie, bijvoorbeeld het vervangen van radiatoren, dan neemt de klus uiteraard meer tijd in beslag. De 3de bespaartip is dat u de klus kunt bespoedigen door de installateur te assisteren tijdens het installeren van uw cv-ketel. Help bijvoorbeeld mee met het dragen van de ketel en maak de ruimte rondom de cv-ketel alvast vrij zodat de installateur direct aan de slag kan. Door te helpen is er in principe maar 1 installateur nodig wat u een besparing op de montagekosten kan opleveren. Vraag als u met een bedrijf in zee gaat naar alle mogelijkheden om mee te helpen.

Cv-ketel installeren: Veiligheid

Veiligheid boven alles! Wanneer u een cv-ketel laat installeren, is het verstandig om dan meteen een veiligheidsinspectie uit te laten voeren. Bij onvolledige verbranding van gas kan namelijk koolmonoxide ontstaan. Wanneer er onvoldoende zuurstof in een ruimte aanwezig is en de afvoer niet naar behoren werkt, kan er koolmonoxide in uw huis vrijkomen. Dit is een zeer giftige stof die een dodelijke afloop kan hebben. Doordat we koolmonoxide niet ruiken, zien of proeven veroorzaakt koolmonoxide jaarlijks 10 doden en belanden meer dan 100 mensen bij de eerste hulp.

Neem dus het zekere voor het onzekere. Wanneer u de nieuwe cv-ketel laat installeren, laat dan de installateur een inspectieronde doen waarbij gelet wordt op de volgende punten:Rookgasafvoer

  • Rookgasafvoer: De rookgasafvoer gaat gemiddeld net zolang mee als de levensduur van een cv-ketel. Laat de rookafvoer daarom ook direct vervangen als u een cv-ketel laat plaatsen. De rookgasafvoer zorgt ervoor dat de rookgassen die vrijkomen bij het verbranden van gas netjes naar buiten worden afgevoerd, erg belangrijk dus dat deze afvoer naar behoren werkt.
  • Gasleidingen: Het is mogelijk dat er een lekkage in uw gasleidingen zit waar u misschien nog geen last van heeft gehad. De installateur loopt alle leidingen langs om te bepalen in welke staat ze verkeren en eventuele lekkages te verhelpen.
  • Koolmonoxide meting: Zoals u net al heeft kunnen lezen is koolmonoxide een gevaarlijke stof. Door een meting kan de installateur controleren of er koolmonoxide in het verblijf rondom de ketel aanwezig is. Tip: u kunt een koolmonoxidemelder aanschaffen en in de buurt van de ketel ophangen.

De meeste bedrijven vragen voor deze inspectieronde een meerprijs van rond de € 150. Vraag ernaar als u met een bedrijf in zee gaat. Zorg ervoor dat u weer jarenlang met een gerust hart geniet van een goed functionerende ketel.

Cv-ketel plaatsen verwarming

Pas op voor beunhazen

Iedereen wil uiteraard zijn of haar cv-ketel zo goedkoop mogelijk laten installeren. Wees er wel alert op dat als iemand echt voor een spotprijs uw cv-ketel wilt installeren, u te maken kunt hebben met een beunhaas. Installateur is namelijk een vrij beroep, wat wil zeggen dat iedereen het beroep mag uitoefenen zonder diploma’s. De prijs van beunhazen is dan wel laag, maar weegt dit op tegen de eventuele risico’s? De eerder genoemde gevaren kunnen namelijk ook voortkomen uit slordig gemonteerde cv-ketels. Gelukkig zijn er certificaten in het leven geroepen waar u een echte professional aan kunt herkennen. Ga voor zekerheid en kies voor een gecertificeerde vakman.

Cv-ketel plaatsen en tot wel 40% besparen?

Wilt u in contact komen met gecertificeerde bedrijven maar niet teveel betalen voor de klus? Dat gaat u binnen 2 minuten tijd lukken: vraag gratis en vrijblijvend offertes op. U hoeft maar één formulier in te vullen en krijgt binnen 2 werkdagen tot wel 4 prijsoffertes in huis. Bekijk de prijzen, vergelijk ze en zit de geschikte kandidaat er voor u tussen dan is de kans groot dat u de beste prijs te pakken heeft.

Cvketel installeren offertes