Cv-ketel garantie

Cv-ketel garantie begint bij de aflevergarantie. Hoe lang duurt de garantie op uw cv-ketel daarna en welke voorwaarden kunt u verwachten?

Kosten

Als u een nieuwe cv-ketel gaat kopen bent u gemiddeld € 1.500 incl. btw en excl. montage kwijt. De standaard cv-ketel garantie is vaak bij de prijs inbegrepen. Wilt u weten wat de exacte kosten voor een nieuw verwarmingstoestel zijn, vraag dan snel en makkelijk offertes aan door hierboven uw postcode in te vullen. U ontvangt dan vrijblijvend offertes van maximaal 4 verschillende bedrijven.

Garantie op uw cv-ketel

Een garantie zorgt ervoor dat u bij defecten aan uw cv installatie binnen een afgesproken periode geen kosten voor de reparatie doorberekend krijgt. Om onnodige kosten te voorkomen, is het belangrijk dat u weet welke voorwaarden op uw ketel van toepassing zijn. In dit artikel vertellen we daarom meer over:

  • De garantieperiode
  • De voorwaarden
  • De garantiekaart

Garantieperiode cv-ketel

De eerste 6 maanden heeft u een aflevergarantie op uw nieuwe cv-ketel. Dat is in Nederland wettelijk bepaald. U mag dan verwachten dat het toestel voldoet aan de eisen voor normaal gebruik. Na deze periode zit er gemiddeld nog 1,5 jaar garantie op een verwarmingstoestel. Deze termijn verschilt per merk en kan daarnaast ook per onderdeel verschillen. Zo zit er op een warmtewisselaar, een belangrijk en duur onderdeel, vaak 10 jaar garantie.

Voorwaarden garantie cv-ketel

De leverancier van uw cv-ketel stelt vaak een aantal voorwaarden aan een garantieregeling. Zo kan het een voorwaarde zijn dat u een jaarlijkse onderhoudsbeurt laat uitvoeren door een erkende installateur. Verder moet een defect te wijten zijn aan materiaal- of fabricagefouten en niet aan bijvoorbeeld de gevolgen van “bijzonder gebruik”. Tot slot vallen andere onderdelen van de centrale verwarming, zoals de thermostaat en het expansievat, alleen onder de garantievoorwaarden als deze van dezelfde leverancier afkomstig zijn.

Let op: Vaak heeft u alleen garantie op de onderdelen en moet u de arbeidsuren wel betalen.

Cv-ketel garantie

De garantiekaart

De garantie die van toepassing is op uw cv-ketel staat in het garantiebewijs, dat u bij aanschaf van het toestel heeft gekregen. Vaak is dit in de vorm van een kaart. Hierop staan de voorwaarden en bepalingen van de leverancier. Zo kunt u makkelijk zien tot wanneer de garantie geldig is. Bewaar uw garantiekaart daarom goed.

Tip: Bent u de kaart kwijtgeraakt? Vaak kunt u deze op de website van de leverancier downloaden.

Termijn cv-ketel garantie verlengen

Vindt u 2 jaar garantie op uw cv-ketel te kort, dan kunt u de garantieperiode verlengen. Veel installateurs bieden de mogelijkheid om een garantietermijn van 5, 10 of 15 jaar bij te kopen. U betaalt hiervoor eenmalig een extra bedrag. In de afgesproken periode rekent de installateur geen kosten voor de onderdelen. Arbeidsuren moet u vaak wel betalen, maar het tarief is dan lager dan normaal.

Vergelijk meerdere offertes

Bent u benieuwd naar de kosten van een nieuwe cv-installatie? Vergelijk meerdere offertes en ontdek wat uw verwarmingstoestel kost. Door bedrijven met elkaar te vergelijken op bijvoorbeeld garantie en kosten kunt u tot wel 40% op uw cv-ketel besparen.

Cv-ketel garantie offerte