Cv-ketel bespaartips

Voor de aankoop van een nieuwe cv-ketel zijn er verschillende bespaartips. Lees de beste cv-ketel bespaartips voor u tot aankoop overgaat.

Bespaartips op een rijtje

De prijs voor een nieuwe cv-ketel ligt gemiddeld rond de € 1500. Dat is inclusief btw, maar zonder bijkomende montagekosten. Wilt u een scherpere prijsindicatie, vul dan hierboven uw postcode in. U ontvangt dan snel en vrijblijvend offertes van meerdere installateurs bij u in de buurt. Zo kunt u op uw gemak kiezen voor het best geprijsde verwarmingssysteem. Natuurlijk zijn er nog meer bespaartips. Wij zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

  1. Een hr-ketel kopen
  2. Kiezen voor optimaal rendement
  3. Heldere afspraken maken
  4. Samenwerken met uw buren
  5. Subsidie op uw cv-ketel
  6. Offertes vergelijken

Tip 1. Een hr-ketel kopen

Gaat u een nieuwe cv-ketel aanschaffen, dan is één van de bespaartips om een hr-ketel te kopen. U zult ontdekken dat die veel zuiniger is dan uw oude ketel. De besparing op uw stookkosten kan wel 15% tot 20% zijn, wat neerkomt op gemiddeld € 250 per jaar. Zo wordt de aanschaf van een hoogrendementsketel de investering die u het snelst terugverdient.

Tip 2. Kiezen voor optimaal rendement

Een belangrijke bespaartip bij het kiezen voor een verwarmingsketel, is ook om goed te kijken naar uw warmwaterverbruik. Als u weet hoeveel warm water u nodig heeft in uw woonsituatie, kunt u de capaciteit van een nieuwe ketel daarop aanpassen. Uw verwarmingsketel geeft dan optimaal rendement. Voorkom dus dat u bijvoorbeeld een te dure ketel koopt, met een vermogen dat u niet nodig heeft.

Tip 3. Heldere afspraken maken

Gaat u over tot de aankoop van een cv-ketel, dan is het belangrijk om heldere afspraken te maken met uw installateur. Vraag naar bijkomende kosten, zoals thermostaatkranen, voorrijkosten of het inregelen van de thermostaat. Zit het onderhoud van de ketel bij de prijs inbegrepen? En zo ja, hoeveel onderhoud? Eén van de bespaartips is dus om van tevoren goed te weten waar u voor betaalt.

Tip 4. Samenwerken met uw buren

Nog één van de bespaartips: informeer eens bij uw buren of zij misschien ook een nieuwe cv-ketel te laten installeren. Vaak hebben meer huizen in uw straat een cv-ketel van hetzelfde jaartal als u. Samenwerken kan u dan aanzienlijk prijsvoordeel opleveren. Voor een installateur is het namelijk aantrekkelijk om op dezelfde dag meerdere klussen in één straat te doen. Hij bespaart er voorrijkosten mee, en zal dan ook bereid zijn om korting te geven.

Tip 5. Subsidie op uw cv-ketel

Veel gemeentes stimuleren inwoners om hun huis duurzamer te maken. Dat doen ze onder meer door subsidie te verstrekken, of voordelige duurzaamheidsleningen aan te bieden. Denk dan aan betere isolatie, zonnepanelen, dubbel glas, en natuurlijk ook de aanschaf van een energiezuinige cv-ketel. Informeer eens bij uw gemeente of er subsidieregelingen lopen. Zo ja, dan is dat natuurlijk één van de makkelijkst te realiseren bespaartips.

Tip 6. Offertes vergelijken voor 40% prijsvoordeel

Om u goed op de kosten voor een nieuw verwarmingstoestel te kunnen oriënteren, raden wij u aan om offertes aan te vragen. De prijsverschillen tussen installateurs kunnen namelijk oplopen tot wel 40%. Uw prijsvoordeel kan dus aanzienlijk zijn. Daarmee blijft slim vergelijken de belangrijkste van de bespaartips voor een nieuwe cv-ketel.