Combiketel vervangen

Het vervangen van uw combiketel is een logische keuze als het toestel defect is. Welke belangrijke redenen zijn er verder voor het vervangen van uw combiketel?

Kosten combiketel vervangen

Een nieuwe combiketel kost ongeveer € 2300 inclusief installatie en btw. De installateur gaat er hierbij wel vanuit dat het toestel op dezelfde plek komt als de te vervangen cv-ketel. Wilt u een exacte inschatting van de kosten in uw geval, vraag dan gratis en vrijblijvend offertes door het invullen van uw postcode in het bovenstaande vakje. U krijgt dan tot 4 offertes van installateurs uit uw omgeving.

Combiketel vervangen

Een combiketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Natuurlijk moet een toestel vervangen worden als het kapot is of als de onderhoudskosten te hoog oplopen. Maar u kunt ook voor vervanging kiezen als u bijvoorbeeld van meer rendement wilt profiteren. Een nieuwe cv-ketel heeft namelijk de volgende voordelen:

  • meer comfort
  • energiezuiniger

Meer comfort

Wilt u in korte tijd veel warm water gebruiken (bijvoorbeeld voor een bad) of op meerdere plekken tegelijk warm water, let dan goed op de capaciteit en de CW klasse van het nieuwe toestel. De capaciteit van een combiketel wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Hoe hoger het vermogen, hoe groter de hoeveelheid warm water dat het toestel per minuut kan leveren. De Gaskeur CW klasse geeft aan op hoeveel plekken tegelijk er warm water geleverd kan worden. Hoe hoger de capaciteit en de CW klasse, hoe meer comfort de cv-ketel u biedt.

Energiezuiniger

Als u uw combiketel laat vervangen, zult u ontdekken dat die energiezuiniger is dan het oude exemplaar. Ketels worden namelijk steeds efficiënter en dus zuinig in het gebruik. U kunt hierdoor 15% tot 20% besparen op uw stookkosten. Dat scheelt al gauw € 250 per jaar op uw energierekening. Zo verdient u de investering van de aanschaf en het plaatsen van de cv-ketel snel terug.

Kiezen voor een hr-ketel

Gaat u uw combiketel vervangen, dan kunt u het beste kiezen voor een toestel met een hoog rendement (hr). Een nieuwe hr-ketel maakt namelijk optimaal gebruik van de warmte en heeft hierdoor een laag gasverbruik. Zo gebruikt de cv-ketel de waterdamp die bij de verbranding van gas ontstaat voor het verwarmen van het water in de boiler. Er zijn 3 niveaus: hr-100, hr-104 en hr-107. De laatst genoemde levert het meeste rendement op. Dat is dus de beste keuze voor uw portemonnee en voor het milieu.

Cv-ketel huren

Is uw combiketel aan vervanging toe, maar vindt u de kosten te hoog? U kunt ervoor kiezen om een nieuwe ketel te huren in plaats van te vervangen. U betaalt dan ongeveer € 25 tot € 40 per maand. De cv-ketel is dan niet uw eigendom, maar u hoeft geen groot bedrag in 1 keer uit te geven.

Besparen door offertes te vergelijken

Een nieuwe cv-ketel is een grote kostenpost. We raden u daarom aan om goed te orienteren door de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. U doet dit door meerdere offertes aan te vragen. Hierdoor kunt u tot wel 40% besparen op het vervangen van uw combiketel.