Combiketel kopen

Een combiketel kopen die past bij uw wensen, geeft meer comfort en besparing op energiekosten. Waar kunt u op letten bij het kopen van een combiketel?

De kosten

In het onderstaande schema ziet u de prijzen waar u aan dient te denken als u een nieuwe combiketel gaat kopen.

SoortGemiddelde prijzen incl. btwRendement *
Vr combiketel€ 900 - € 1500+89%
Hr combiketel€ 1.000 - € 2.600+100%
HRe combiketel€ 10.000+100%
Installatiekosten per klus€ 500 - € 900

U kunt de kosten voor een combiketel goed vergelijken door hierboven uw postcode in te vullen. U ontvangt dan tot 4 offertes van cv-installateurs uit uw omgeving.

Een combiketel kopen

Zijn uw cv-ketel en uw boiler of geiser allebei aan vervanging toe, dan kunt u het beste een combiketel kopen. Deze levert naast warm water voor de centrale verwarming ook warm (tap)water. Door het kiezen voor een combinatie heeft u maar 1 apparaat nodig en dat bespaart ruimte en onderhoudskosten. Bij het aanschaffen van een nieuwe ketel, kunt u op de volgende punten letten:

  • de comfort klasse
  • voldoende vermogen
  • een hoog rendement

De comfort klasse

U kunt aan het prestatielabel Comfort Warm water (CW) zien welke klasse het beste bij uw warm waterverbruik past. Dit label is belangrijk als u een combiketel wilt kopen, omdat het aangeeft hoeveel warm water de combiketel per minuut verwerkt. Hoe hoger de klasse, hoe meer warm water de cv installatie kan leveren. Het CW label kent niveau 1 t/m 6. De meest gekozen klasses zijn:

  • CW 3: warm water in keuken of douche of bad (niet tegelijk)
  • CW 4: warm water in keuken of douche of bad (niet volledig tegelijk)
  • CW 5: warm water in keuken of douche of bad (beperkt tegelijk).

Voldoende vermogen

Wilt u een combiketel kopen met voldoende vermogen voor uw woning, let dan goed op de capaciteit van de centrale verwarmingsketel. De capaciteit van een cv-ketel wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Diverse eigenschappen van uw huis zijn van invloed op de juiste keuze. Denk bijvoorbeeld aan de kubieke inhoud, de isolatie en het type (hoekwoning, tussenwoning). De cv-installateur rekent de benodigde capaciteit exact voor u uit. Gemiddeld wordt voor elke kuub inhoud (m3) van uw woning ongeveer 80 Watt aangehouden.

Een hoog rendement

Om extra geld op uw energierekening te besparen, kunt u het beste een combiketel met een hoog rendement kopen. Een hr-ketel maakt namelijk heel efficient gebruik van gas. Daardoor bespaart u tot wel € 300 euro per jaar op uw gasrekening. Zo verdient u de investering in een uw nieuwe cv-ketel snel terug.

Solo ketel

Als uw huidige cv-ketel op zolder staat, dan is het niet altijd mogelijk om een combiketel te kopen. De cv-ketel moet namelijk dichtbij de badkamer en keuken staan. De lengte van de leidingen mag maximaal 10 meter zijn, anders heeft u lange wachttijden en warmteverlies. Omdat combiketels steeds compacter worden, kan dit vaak. Kan het niet, dan is het verstandig om een aparte boiler of geiser in de keuken of badkamer te laten plaatsen en los een cv-ketel laten plaatsen.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Als u de juiste cv-ketel gekozen heeft, dan raden we u aan prijzen van meerdere installateurs te vergelijken. Het onderlinge prijsverschil kan namelijk oplopen tot wel 40%. U kunt daarom gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Zo ontvangt u een actueel kostenplaatje en kunt u uw combiketel voor de beste prijs kopen.