Verkoop uw huis sneller met een hr-ketel

De woningmarkt lijkt langzaam uit het slop te komen. Het aantal verkopen neemt toe en de gemiddelde huizenprijzen zijn in de lift. Steeds meer mensen maken hun verkoophuis dan ook aantrekkelijker met bijvoorbeeld een moderne hr-ketel.

Meer huizen verkocht, voor hogere prijzen

Verkoop uw huis sneller met een hr-ketelDe huizenprijzen in Nederland zijn eindelijk weer in de lift. Juli 2014 kwam Vereniging Eigen Huis met het nieuws dat de huizenprijzen in Nederland op hetzelfde niveau lagen als begin 2003. Uit cijfers van CBS en het Kadaster blijkt dat de prijzen die gemiddeld werden betaald voor koophuizen het afgelopen jaar met gemiddeld 2,2% stegen. Het aantal verkochte huizen in Nederland steeg in het tweede kwartaal met 80% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hoopgevende cijfers dus voor de woningmarkt, die lange tijd zo op slot zat.

Overheidsingrijpen in 2013Cv ketel voordelig vervangen

Dit alles is niet alleen maar een teken dat de ergste crisis voorbij lijkt te zijn, het is ook een direct gevolg van overheidsingrijpen in 2013. Begin van dat jaar sloot de regering een akkoord met verschillende partijen in op de woningmarkt. De btw op arbeidskosten in de bouw zou tijdelijk worden verlaagd naar 6%, en er zouden extra duurzaamheidssubsidies beschikbaar komen voor energiezuinige maatregelen in huis. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een nieuwe, zuinige hr-ketel, of het beter isoleren van een woning, met gevel- of vloerisolatie, of het plaatsen van goed isolerend HR++ glas.

Ook subsidies mogelijk

Het werd voor huizenverkopers dus makkelijker om bijvoorbeeld bepaalde verbouwingen aan hun huis uit te besteden, zodat de verkoopwaarde omhoog zou gaan. De Cv-ketel kopenaanschaf van een hr-ketel is bovendien een voorbeeld van een maatregel in huis die ook nog wel eens in aanmerking zou kunnen komen voor subsidie vanuit de gemeente. De overheid stelde sinds 2013 miljoenen extra beschikbaar voor duurzaamheidssubsidies, en omdat een zuinige verwarmingsketel minder energie vraagt en dus goed is voor het milieu, is het goed mogelijk dat u et de aanschaf hiervan veel beter betaalbaar kunt maken met hulp van de overheid.

Benieuwd?

Overweegt u om een energiezuinige hr-ketel in huis te plaatsen, maar heeft u gericht advies nodig, dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om hier een cv-ketelspecialist naar te laten kijken. Hij kan u ook meteen vertellen of u in aanmerking zou kunnen komen voor een subsidie of duurzaamheidslening, en hoe u die dan kunt aanvragen.

Rate this post