HR-ketel helpt gasverbruik halveren

Hr-ketels en de isolatie van woningen zorgen voor een lager energieverbruik. Nederland verbruikte in 2010 bijna de helft minder gas dan in 1981. Door de komst van hr-ketels is het verbruik van Nederlandse huishoudens sterk verminderd. Dit blijkt uit onderzoek van Netbeheer Nederland in samenwerking met Energie Nederland.

Hr-ketel: helft minder energieNieuws verwarming

Hr-ketels en de isolatie van woningen zorgen ervoor dat er in Nederland bijna de helft minder gas wordt verbruikt dan 30 jaar geleden. In 1981 was het gasverbruik nog 3.145 m3, in 2010 is dit gezakt naar 1.617 m3. Het is dan ook niet gek dat de beste cv-ketel van 2010 een HR-ketel was.

Hr-ketel aanschaffen

De hr-ketel is inmiddels de meest voorkomende cv-ketel. Wanneer u uw cv ketel gaat vervangen, doet u er goed aan om een hr-ketel te nemen. Door het energiezuinige karakter van een hr-ketel bespaart u op de kosten van uw cv ketel. Hr-ketels dragen bovendien bij aan een beter milieu. Een hr-ketel is dus niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor uw omgeving.

Cv-ketel offertes

Als u uw cv-ketel wilt laten vervangen door een energiezuinige hr-ketel, doet u er goed aan om meerdere cv-ketel offertes aan te vragen. Door het aanvragen van cv-ketel offertes kunt u prijzen van meerdere cv-ketel installateurs vergelijken en de beste prijs voor uw cv-ketel kiezen.

Rate this post