Cv-ketels en energie-efficiëntie

Cv-ketels hebben energie nodig om een woning te kunnen verwarmen. Omdat het belangrijk is om zuinig met deze energie om te gaan, is de Raad voor Vervoer, Telecommunicatie en Energie (VTE-Raad) op 10 juni 2011 bijeengekomen in Luxemburg.

De VTE-Raad bestaat uit ministers en vergaderde op 10 juni over het energiebeleid van de lidstaten van de Europese Unie. Tijdens de bijeenkomst ging het onder andere over energie-efficiëntie, het zo zuinig mogelijk omgaan met energie.

Energie-efficiëntie

De VTE-Raad wil dat in 2020 energiegebruik met 20% gedaald is. Om ervoor te zorgen dat deze doelstelling behaald wordt, bekijkt de raad in 2014 of er door lidstaten van de EU voldoende vooruitgang is geboekt om de doelen te halen.

HR ketel

Energiezuinige cv-ketel

Zelf kunt u efficiënt met energie omgaan door uw huidige cv-ketel te laten vervangen door een energiezuinige cv-ketel. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hr-ketel. De warmte die ontstaat bij het verwarmen van water gebruikt een hr-ketel als extra warmtebron. Hierdoor gaat er amper energie verloren.

Cv-ketel offertes vergelijken

Als u uw cv-ketel wilt laten vervangen door een energiezuinige cv-ketel, doet u er goed aan om cv-ketel offertes aan te vragen. Door het aanvragen van cv-ketel offertes kunt u prijzen van meerdere cv-ketel installateurs vergelijken en de beste prijs voor uw cv-ketel kiezen. Hierdoor bespaart u op de kosten van uw cv-ketel.

Rate this post